Rots & Watertraining
15503
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15503,bridge-core-2.7.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-25.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Rots & Watertraining

Rots & Watertraining

De Rots & Watertraining van Binnenste Uiten leert kinderen wat hun kracht is, zodat ze sterker in sociale situaties kunnen staan. Grenzen herkennen en aangeven, zijn belangrijke onderdelen van de training. Over het algemeen vinden jongens het niet lastig om hun grenzen aan te geven en hun koers te bepalen, maar grenzen van anderen herkennen ze minder goed. Veel meiden vinden het daarentegen best moeilijk om hun eigen grens te voelen en ‘stop’ te zeggen. Dat geldt natuurlijk ook voor sommige jongens. De Rots & Watertraining helpt ze hierbij. De training lijkt een beetje op een Japanse vechtsport; in tweetallen doen jongens en meiden fysieke oefeningen in zelfbeheersing. De Rots & Watertraining leert deelnemers om op gevoel raakvlakken met andere mensen te herkennen en ze op basis daarvan te begrijpen en op hen te reageren. Het resultaat is zelfinzicht, aanvoelen van de eigen grenzen en grenzen van een ander en het bewaken hiervan.

Geschikt voor

Alle kinderen, pubers en leerkrachten die willen groeien op het gebied van zelfinzicht, zelfvertrouwen, assertiviteit, bewaking van eigen grenzen, herkenning van andermans grenzen en het maken van persoonlijk contact. De Rots & Watertraining helpt hen door middel van fysieke en psychosociale oefeningen om weerbaarheid te verbeteren.

Achtergrond training

De Rots & Watertraining is een fysieke en psychosociale training voor jongens en meiden, ontwikkeld door Freerk Ykema. Het is een Nederlands programma voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs, de jeugdhulpverlening, jeugddetentie en GGZ, dat ondertussen wereldwijd wordt ingezet.

ROTS- & WATERTRAINING IN BEELD

Wil je meer weten over de achtergrond van de Rots- & Watertraining? Bekijk dan deze documentaire!