GroepsGeluk

Met GroepsGeluk – oftewel systemisch werken in de klas – maken Elliëtte Kreek en ik de dynamiek van de groep zichtbaar middels houten poppetjes, picto’s, symbolen en ander klein materiaal.

Hierdoor krijgen zowel de leerkracht als de leerlingen inzicht in de processen die spelen in de groep. Wanneer je deze dynamiek zichtbaar maakt, heb je een effectieve tool in handen om een fijn pedagogisch klimaat te creëren. In lastige situaties kun je direct de balans herstellen.

Zo blijft je groep gelukkig en in een gelukkige groep kan iedereen zich optimaal ontwikkelen. We hebben elkaar nodig om in balans te zijn.

 

Individuele coaching

Geschikt voor

Iedere soort groep, denk aan een klas op school, een sportteam of team in een bedrijf.

 

Achtergrond training

GroepsGeluk wil de wereld mooier maken door systemisch denken en werken als vanzelfsprekend te maken. Ik breng deze methode samen met Elliëtte Kreek. Wij werken met veel plezier samen en geloven in de kracht daarvan. Wij zijn samen ook onderdeel van een systeem, namelijk de sociale kaart van Diemen. De kracht van het samen brengen van GroepsGeluk zit in het feit dat wij met z’n tweeën meer observeren, kunnen begeleiden en uiteraard onze positieve energie.

Ervaring van een docent

De groep is zich bewust geworden van hun eigen rol. Dit benoemen ze ook naar elkaar. Ook hebben ze geleerd dat er in iemand verschillende gevoelens kunnen omgaan. Gevoelens die zijn meegenomen van thuis, maar ook gevoelens die zijn ontstaan in de klas. De klas is zich bewust geworden van het gegeven dat je iets kan veranderen aan de gevoelens in de klas en de gevoelens van thuis moeten wij accepteren. 

GroepsGeluk 

Loopt het niet lekker in je klas of groep en wil je samen met ons kijken wat er nodig is om de balans te herstellen? Door middel van GroepsGeluk helpen Elliëtte Kreek en ik leerlingen en leerkracht te zien wat er onderbewust speelt. Door dit inzicht ontstaat er meer begrip voor elkaar en wordt duidelijk wat er achter bepaald gedrag schuilgaat.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op via het contactformulier en ik bel je zo snel mogelijk terug.

Je kunt mij ook direct bereiken via cynthia@binnensteuiten.nl of 06-24603742. Ik kom graag met je in contact!

{

“Binnen het vaak wankele moeras van hulpverlening blijft het zoeken naar de pareltjes die onze kinderen, en onszelf, een stukje verder helpen. Het is ons zowaar overkomen hier in Diemen. Een wegwijzer die afwisselend een zetje geeft, een hand durft vast te houden of een arm om je heen slaat. Energiek en luisterend. Geen formeel beschouwend gedoe maar kleurrijk, fantasievol en eerlijk.

Cynthia weet zich uitstekend te verplaatsen in de persoon die naast haar zit. Alleen al over de drempel heen stappen is een ‘confidence booster’ en instinctief voel je aan dat je kind hier in veilige handen is. Onze dochter heeft een periode lang na groot verlies zeer intensief contact met Cynthia gehad en in de jaren daarna is zij altijd beschikbaar gebleven voor wat wij de ‘innerlijke APK’ noemen. Beter dan dit ga je niet vinden.”

“Cynthia is gedreven, gepassioneerd, intuïtief en handelt vanuit haar gevoel. Ze is erg positief en opgewekt. Een doorzetter, motivator, harde werker en een perfectionist met veel oog voor detail. Ook heeft ze heeft een goed gevoel voor humor, waardoor ze nog sneller contact met kinderen maakt.”