Rots- & Watertrainingen

De Rots- & Watertraining van Binnenste Uiten leert kinderen wat hun kracht is, zodat ze sterker in sociale situaties kunnen staan. Grenzen herkennen en aangeven, zijn belangrijke onderdelen van de training.

Over het algemeen vinden jongens het niet lastig om hun grenzen aan te geven en hun koers te bepalen, maar grenzen van anderen herkennen ze minder goed. Veel meiden vinden het daarentegen best moeilijk om hun eigen grens te voelen en ‘stop’ te zeggen. Dat geldt natuurlijk ook voor sommige jongens. De Rots- & Watertraining helpt ze hierbij.

De training lijkt een beetje op een Japanse vechtsport; in tweetallen doen jongens en meiden fysieke oefeningen waarbij het soms handig is om als rots te reageren en soms als water. Het resultaat is meer zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, aanvoelen van de eigen grenzen en grenzen van een ander en het bewaken hiervan.

Rots en water training

Geschikt voor

Iedereen die wil groeien op het gebied van zelfinzicht, zelfvertrouwen, assertiviteit, bewaking van eigen grenzen, herkenning van andermans grenzen en het maken van persoonlijk contact. De Rots- & Watertraining helpt hen door middel van fysieke en psychosociale oefeningen om weerbaarheid te verbeteren.

Achtergrond training

De Rots- & Watertraining is een fysieke en psychosociale training voor jongens en meiden, ontwikkeld door Freek Ykema. Het is een Nederlands programma voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs, de jeugdhulpverlening, jeugddetentie en GGZ, dat ondertussen wereldwijd wordt ingezet.

In beeld

 Wil je meer weten over de achtergrond van de Rots- & Watertraining? Bekijk dan de documentaire hieronder. Je kunt natuurlijk ook altijd even persoonlijk contact met me opnemen om meer te weten te komen over de mogelijkheden.

Rots & Water in beeld

Soms verwerk ik Rots & Water oefeningen ook in mijn individuele coaching. De Rots- & Watertrainingen worden gegeven op alle basisscholen in Diemen in opdracht van de Gemeente.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op via het contactformulier en ik bel je zo snel mogelijk terug.

Je kunt mij ook direct bereiken via cynthia@binnensteuiten.nl of 06-24603742. Ik kom graag met je in contact!

{

“Cynthia is gedreven, gepassioneerd, intuïtief en handelt vanuit haar gevoel. Ze is erg positief en opgewekt. Een doorzetter, motivator, harde werker en een perfectionist met veel oog voor detail. Ook heeft ze heeft een goed gevoel voor humor, waardoor ze nog sneller contact met kinderen maakt.”

“Binnen het vaak wankele moeras van hulpverlening blijft het zoeken naar de pareltjes die onze kinderen, en onszelf, een stukje verder helpen. Het is ons zowaar overkomen hier in Diemen. Een wegwijzer die afwisselend een zetje geeft, een hand durft vast te houden of een arm om je heen slaat. Energiek en luisterend. Geen formeel beschouwend gedoe maar kleurrijk, fantasievol en eerlijk.

Cynthia weet zich uitstekend te verplaatsen in de persoon die naast haar zit. Alleen al over de drempel heen stappen is een ‘confidence booster’ en instinctief voel je aan dat je kind hier in veilige handen is. Onze dochter heeft een periode lang na groot verlies zeer intensief contact met Cynthia gehad en in de jaren daarna is zij altijd beschikbaar gebleven voor wat wij de ‘innerlijke APK’ noemen. Beter dan dit ga je niet vinden.”