Over Binnenste Uiten
15516
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15516,bridge-core-2.7.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-25.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Over Binnenste Uiten

Over Binnenste Uiten

Binnenste Uiten helpt kinderen om krachtiger in het leven te staan. In principe is elk kind goed zoals hij is. Maar wanneer kinderen ergens tegenaan lopen wat ze belemmert in het dagelijks functioneren, dan help ik hen om hier anders naar te kijken. Veel draait om inzicht en geloof in jezelf. Samen met kinderen bouw ik aan zelfinzicht door middel van individuele coaching, Rots & Watertraining en Kinder- en Puberkringen.

Vervolgens begeleid ik ze op visuele wijze van oorzaak naar oplossing. Hiervoor gebruik ik verschillende methodes, zonder de behoeftes van kinderen uit het oog te verliezen. Kinderen weten namelijk heel goed waar hun kwaliteiten liggen en hun belangen staan voorop!

Kindercoach

Als kindercoach hecht ik veel waarde aan samenwerking, persoonlijk contact en een frisse blik. De methodieken en omgang met situaties kun je aanleren. Je openstellen is daarentegen een persoonlijke en essentiële eigenschap. Door geïnteresseerd en nieuwsgierig te zijn, leg ik makkelijk verbanden tussen methodieken. Ik denk altijd oplossingsgericht om kinderen te helpen.

Voor ouders

Sommige ouders zijn bezorgd als ik met hun kind in gesprek ga: “Als er echt iets met mijn kind is, hoe kom ik dat dan te weten?” De aanpak van Binnenste Uiten is gebaseerd op goede gesprekken en samen zoeken naar een oplossing. Vaak worden ouders hierin betrokken, maar wel altijd in goed overleg met de kinderen. Ik heb namelijk een geheimhoudingsplicht. Door een veilige omgeving te bieden, kan ik samen met kinderen vanuit vertrouwen naar een oplossing werken. Ouders worden hier, voor zover de situatie dat toelaat, in meegenomen. 

Voor instanties

Binnenste Uiten werkt nauw samen met scholen, gemeentes, jeugdhulpverlening en andere hulpverleningsinstanties. In deze samenwerking ben ik proactief; iets wat doorgaans erg wordt gewaardeerd. Mijn methodieken en persoonlijke kwaliteiten zorgen voor een sterke verbinding, waarin ik altijd een stapje extra zet om tot een goede oplossing te komen. Natuurlijk met de focus op kinderen!

Achtergrond Cynthia

Uit interesse ben ik in 2012 gestart met een opleiding tot kindercoach. Ik was ontzettend nieuwsgierig wat voor een originele gedachten er in de hoofden van kinderen omgaan en wat kinderen aanzet tot bepaald gedrag. In november 2013 heb ik Binnenste Uiten opgericht en ben ik begonnen met de individuele coaching van kinderen. Later is dit uitgebreid naar het geven van Rots & Watertraining en de begeleiding van Kinder- en Puberkringen. Werken met kinderen geeft mij zoveel energie dat ik halverwege 2015 de stap heb genomen om mijn baan in de reclame op te zeggen en mij volledig op Binnenste Uiten te richten. Het voelt als een onwijs voorrecht dat ik deze beslissing heb kunnen nemen!

“Cynthia is gedreven, gepassioneerd, intuïtief en handelt vanuit haar gevoel. Ze is erg positief en opgewekt. Een doorzetter, motivator, harde werker en een perfectionist met veel oog voor detail. En ze heeft een goed gevoel voor humor, waardoor ze nog sneller contact met kinderen maakt.”